Nižšie súťaže: Návrat k sezóne 2012/2013

V redakčnom maily nám ešte z minulej sezóny ostali príspevky táborov pôsobiacich v nižších súťažiach. S oneskorením ich zverejňujeme, veríme, že skalní prispievatelia z Komárna a Levíc nám to odpustia. Takisto vyzývame všetky tábory na Slovensku, ktoré chcú informovať o svojej činnosti v nasledujúcej sezóne, aby posielali reporty, foto a videá na adresu admin@ultras.sk, aby sme mohli sumáre z nižších súťaží prinášať s častejšou pravidelnosťou.

Levický futbalový klub zakončil sezónu júnovým zápasom s Novým Mestom nad Váhom. “Hral sa posledný zápas sezóny a nás sa zišlo par minút pred zápasom asi 15-20, no konečné číslo sa pohybovalo okolo 30-40 kúskov. Nálada bola od začiatku dobrá až kým rozhodcovia nezačali vymýšľať a naši hráči vypúšťať hru. Po odpálení dymovnice bola prerušená hra na asi 3-4 minúty a následne sme boli upozorňovaní ako od rozhodcu, tak od usporiadateľov, načo sme zareagovali ďalším dymom. Zápas sme prehrali 1:2. Po odpískaní zápasu sme dali najavo ako toho máme dosť, čo sa tu deje a ako SFZ kurví  nie len futbal ale aj nám fanúšikom život, či už novými nezmyselnými  zákonmi alebo tým ako nič nerobí pre slovenský futbal. A tak sme spálili vlajku SFZ. Prispel k tomu aj fakt,  že náš klub sa potácal v existenčných problémoch a otázne bolo, či sa vôbec budúcu sezónu nahlási do nejakej ligy (nižšej súťaže). Za zaujímavosť zápasu možno spomenúť päť hosťujúcich fanúšikov s vlajkami, bubnom, jednou mávačkou. Zato im patrí poklona, že dokázali cestovať aj v takom malom počte taký kus cesty,” opísal zápas jeden z členov levickej skupiny Ultra Lions 96.

Video z pálenia vlajky SFZ:

Sezónu v Majtrovstvách regiónu Západ ukončil klub KFC Komárno. Popri ňom pôsobí skupina Gruppo Porcaccioni, ktorá prináša zhodnotenie jarnej časti sezóny 2012/2013:

Sezónu sme ukončili s miešanými pocitmi, ale v celku ju môžeme posúdiť ako pozitívnu. Naše mužstvo skončilo na peknom 3. mieste, čo je určite dobré, keď berieme, že počas zimnej prestávky mal klub mal existenčné problémy. Tiež pozitívom je, že nové vedenie stavia káder len z hráčov z Komárna a z okolia mesta, bez drahých a preceňovaných legionárov, cudzincov.

Z pohľadu ultras scény sú tiež lepšie aj horšie spomienky. Sezóna sa začala trošku pomalšie, s vydreným domácim víťazstvom proti Galante. Potom prišiel vydarený výjazd do Skalice, aj s pyrom, potom zase doma s Domanižou. Tieto prvé domáce zápasy boli z kvantitatívnej stránky tie horšie, potom však prišiel 1. september  a zápas jesene proti Považskej Bystrice. Na zápas, kde boli prítomní aj naši kamaráti z Levíc, sme si pripravili choreografiu proti šovinizmu, čo privítali na obidvoch stranách Dunaja zmiešanými reakciami.V tomto zápase sme mali aj najvačší kotol za posledné roky, cca 40 kusov. Potom na ďalších domácich zápasoch v jeseni náš počet na zápasoch sa  pohyboval okolo tých 15-20 hláv.

Najvačším pozitívom jesene boli naše výjazdy, vlastne ich počet, len škoda, že ani raz sme si nevedeli plne využiť náš potenciál, čo sa týka počtov. V auguste sme boli v Skaliciach, aj v Novej Vsi, potom v ďalšom priebehu jesene v Súrovciach, Palárikove, na pohárovom zápase v Kolárove, a v Topolníkoch. Skoro všade sme mali aj pyrotechniku. Boli sme prítomní aj na zápase Levice-Petržalka, kde vieme všetci čo sa stalo.

Jarnú sezónu zasiahlo zlé počasie v marci, a tak až dva domáce zápasy museli odložiť. Preto sme mali  domácu premiéru až v apríli, na vydarenom zápase s Jaslovskými Bohunicami. Veľké množstvo pyrotechniky, menšia choreografia a protiatómové oblečenie, čiže všetko, čo len potrebujeme. Predtým sme si absolvovali aj výjazd Velkej Ludince, tiež s pyrom.

Dva kľúčové domáce zápasy proti Skaliciam a Súrovciam o prvú priečku tabuľky sme však nezvládli. Obidva sme prehrali rozdielom triedy. Fandenie však stálo za to, počty zase cez 20 ľudí, pyrotechnika, balónová choreografia, nové chorály.
Po týchto zápasoch prišla menšia kríza,aj v mužstve aj medzi nami. Výbuch 5-0 v Nededi, vydreté domáce zápasy s Belušou a s Palárikovom. Naše počty boli vtedy úbohé, proti Palárikovu len šesť hláv v kotli, s Topolníkom tiež len deväť. V tomto zápase sme vyhrali 8-0. Posledný zápas to bolo lepšie – 15 hláv s pyrom.

Pozitíva sezóny: veľké množstvo pyrotechniky, choreografie, i keď len jednoduchšie, nové chorály, počet výjazdov.
Negatíva: Počet ľudí vo vačšine výjazdov, nevyrovnané počty doma v kotli.

Na novú sezónu sa už pripravujeme, plánujeme nové choreografie, šály, vlajky a chceme sa zlepšiť aj v kvantitatívnej aj kvalitatívnej stránke.

Môj subjektívny pohľad na slovenskú scénu: v Corgoň lige je najlepším táborom stále Trnava, veľkým pozitívom sú Košice, Ružomberok, Senica a Nitra, sklamanie Bystrica a Prešov. Návrat Dunajskej možno zdvihne úroveň, i keď tam skalní fanúšikovia už roky bojkotujú zápasy. V nižších súťažiach sú najlepší Levičania, Michalovce a Petržalka.

Videozostrih sezóny 2012/2013:

Pridaj komentár